Werken bij BURG

Onze hoogtepunten

Koningsdag op Kantoor: Een Feestelijke Traktatie met een Oranje Twist

Koningsdag op Kantoor: Een Feestelijke Traktatie met een Oranje Twist

Koningsdag, een dag die heel Nederland in een oranje gloed hult! Terwijl veel mensen de straten opgaan om markten te bezoeken, spelletjes te spelen en muziek te beluisteren, brengen sommigen deze feestelijke sfeer zelfs naar hun werkplek. Maar waarom vieren we Koningsdag eigenlijk op kantoor, en waarom is de tompouce de onbetwiste koning van deze viering?

De Koninklijke Oorsprong

Voordat we duiken in de zoete delicatesse die de tompouce is, laten we eens kijken naar de oorsprong van Koningsdag zelf. Voorheen bekend als Koninginnedag, werd deze nationale feestdag in Nederland gevierd ter ere van het staatshoofd. Na de troonsafstand van Koningin Beatrix op 30 april 2013, de verjaardag van haar moeder, Koningin Juliana, werd de viering omgedoopt tot Koningsdag ter ere van Koning Willem-Alexander, die op 27 april jarig is.

De Tompouce: Koning van de Traktaties

En nu, laten we het hebben over de ster van het feest: de tompouce. Deze iconische Nederlandse lekkernij is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een onmisbaar onderdeel van Koningsdagvieringen. Maar waarom de tompouce?

Ten eerste is de tompouce doordrenkt van geschiedenis en traditie, net als Koningsdag zelf. Het recept voor de tompouce zoals we die vandaag kennen, dateert terug tot de 19e eeuw, en het is uitgegroeid tot een geliefde lekkernij bij vele feestelijke gelegenheden.

Ten tweede past de feloranje kleur van de tompouce perfect bij het kleurenschema van Koningsdag. Met zijn laagje glazuur en royaal gevulde room biedt de tompouce een heerlijke smaaksensatie die de feestvreugde alleen maar versterkt.

Tot slot symboliseert de tompouce ook eenheid en samenhorigheid. Door samen te genieten van deze delicatesse delen collega's niet alleen een lekker hapje, maar ook momenten van plezier en gezelligheid.

Koningsdag op Kantoor: Een Traditionele Traktatie

Dus waarom vieren we Koningsdag op kantoor met een tompouce? Omdat het meer is dan alleen maar een zoete traktatie. Het is een viering van onze nationale trots, een gelegenheid om samen te komen.

Dus volgende keer dat Koningsdag om de hoek komt kijken, waarom zou je dan niet wat oranje versieringen op kantoor tevoorschijn halen en een lading heerlijke tompoucen meenemen om met je collega's te delen? Het zal zeker een feestelijke sfeer cre毛ren die nog lang zal worden herinnerd!

Wil jij ook bij dit gezellige team?

Bekijk dan onze vacatures!

Bekijk meer hoogtepunten

馃幍 饾悋饾悮饾惄饾惄饾惒 饾悰饾悽饾惈饾惌饾悺饾悵饾悮饾惒 饾惌饾惃 BURG QHSSE馃幍

饾棔饾棽饾棻饾棶饾椈饾椄饾榿 饾棾饾椂饾椃饾椈饾棽 饾棸饾椉饾椆饾椆饾棽饾棿饾棶'饾榾! 馃榿

Lekker koken met BURG

饾棢饾槀饾椈饾棸饾椀饾棽饾椈 饾棷饾椂饾椃 饾棔饾棬饾棩饾棜, 饾棻饾棶饾榿 饾椄饾槀饾椈饾椈饾棽饾椈 饾槃饾椂饾椃 饾棶饾椆饾榾 饾棻饾棽 饾棷饾棽饾榾饾榿饾棽!

Up to date blijven?

Volg onze LinkedIn pagina voor de laatste nieuwtjes!